Kolesarski klub Žalec

Kolesarjenje in pohod na Šmohor 2021

Tudi letos smo, kljub še prisotnim ukrepom zajezitve virusa, izpeljali kolesarjenje in pohod na Šmohor. Kpl.organizacija je bila v pristojnosti kluba, dogodek pa je organiziran za vse člane in druge redarje, ki vedno pomagajo pri izvedbi prireditev, niso pa člani.
Že v pričakovanju mrzlih jesenskih dni, smo izbrali krasen sončen sobotni dan 25.9. Zbrali smo se pri klubu ob 9.uri. Kolesarji so krenili izpred kluba, pohodniki pa smo se odpeljali na določeno točko, od tam pa nadaljevali peš, približno uro in pol hoda. Pot je potekala v zanimivem in veselem razpoloženju. Kolesarji so se malo bolj namučili, saj so morali premagati kar nekaj strmine. Najbolj pridni pohodniki so odšli še na Malič. Po prihodu obeh skupin na Šmohor, smo si malo oddahnili, s toplo malico nasitili svoje želodčke ter popili kaj okrepčilnega. Podružili smo se ob pozitivnem vzdušju, pokramljali, za spomin še fotografirali, nato pa ponovno pot pod noge, kolesarji pa s kolesi nazaj v bazo. Ob povratku smo druženje zaključili na vikendu Branke in Ivota v Žalcu, kjer smo opravili še kratek letni društveni sestanek. Sledila je pogostetev gostiteljev s kavico, pecivom izpod rok Branke in Veronike ter pijačo.
Preživeli smo krasen dan in v dobrem vzdušju vsaj malo pozabili na tegobe, še vedno prisotne korone. Ob zaključku smo članom podelili še klubske kolesarske rutice. Dobre volje in lepih občutkov, da smo prireditev lahko izvedli, pa še vreme nam je bilo zelo naklonjeno, smo se razšli in nekako zaključili kolesarsko sezono 2021.