Kolesarski klub Žalec

Zaključeno družinsko kolesarjenje 2021

Pa smo le, po eno-letnem premoru,  pospravili pod »streho« prireditev Družina kolesari 2021. Letos je bilo, zaradi še vedno prisotnega kovid virusa  in ukrepov, malo posebno. Želeli smo, kljub nastali situaciji, prireditev izvesti na varen način, brez omejevanja na ukrepe PCT. Zato smo si zamislili prireditev izvesti tako, da so družine same po svojem izbranem času, v dneh od 10. do 12.09. prekolesarile določeno progo, ki je bila enaka prejšnjim letom. Na progi so bile  postavljene 4 QR kode, katere so morali udeleženci skenirati, vse pa so prikazale določeno geslo, ki je bilo ključno za dosežen končni cilj. Udeležba žal ni bila v našem pričakovanju, skupaj pa se je udeležilo nekaj preko 20 oseb, od tega 6 družin in nekaj posameznikov. Vsak udeleženec je za prevoženo progo prejel uporabni spominek, najmlajši žogico tačke na patrulji, malo starejši pisala, vsi ostali pa kolesarske rutke ter bone za kavico. Na cilju so bili postreženi tudi s sokom, vodo in dodatki za energijo. Družine z otroci so se potegovale tudi za glavno nagrado skiro Two. Žrebanje smo izvedli po zaključku naslednji dan, v prisotnosti 2 članov MCŽ in članov KK. Srečna dobitnica glavne nagrade je bila družina Kotnik iz Griž. Najštevilčnejše družine nismo mogli določiti, saj je bilo večina družin z enakim številom, zato smo se  odločili za žrebanje, izžrebana pa je bila družina Mandelc iz Žalca, ki bo potešila svoje želodčke z družinsko pico. Vsem udeležencem je bilo kolesarjenje zanimivo, zabavno in sproščujoče, pa še sami so si izbrali termin ter hitrost vožnje po svojih zmožnosti. Zato se vsem udeležencem iskreno zahvaljujemo za njihovo sodelovanje in jih vabimo tudi v prihodnje.
Pri izvedbi prireditve se posebej zahvaljujemo podjetju Omco Metals za finančno podporo ter za nagrade Piceriji Mamma Mia in Bar Cafe Žalec. Zahvaljujemo se tudi osebama iz MCŽ, Tomažu in Anji, za njihovo pomoč pri promociji in žrebanju, prav tako se za sodelovanje zahvaljujemo ZKŠT g. Mateju. Vsem še enkrat hvala.

Želeli smo se potrudi prireditev izvesti na takšen način in tako omogočiti kolesarjenje vsem, ne glede na pogoje PCT, hkrati dati na razpolago več dni, zato nas žalosti, da ni bila večja udeležba. Veliko družin se je vozilo mimo, a žal ……? Upamo na boljšo prihodnost in večjo udejstvovanje na kolesarjenju v prihodnje. Pa srečno.

Nekaj utrinkov: