Kolesarski klub Žalec

Kolesarski dogodki v letu 2020

10.10.2020 – Kolesarjenje / pohod na Šmohor
Nekoliko v dvomih, a z vsemi ukrepi v tem času, smo nekako le uspeli izvesti kolesarsko in pohodniško člansko prireditev na Šmohor. Letos smo izbrali drugo traso, ki je bila prav tako združljiva za kolesarje in pohodnike. Dogodek je namenjan članom in vsem drugim redarjem, ki pomagajo pri izvedbi planskih prireditev kluba. Glede na ukrepe se je udeležilo manjše število, kot običajno druga leta. Ravno pravi čas smo še ujeli lep sončen dan, tako da se je bilo prijetno rekreirati in sprostiti v naravi. Skupina kolesarjev in pohodnikov je skoraj istočasno prispela na cilj, čeprav so imeli kolesarji nekoliko daljšo pot. Na vrhu smo si odpočili in okrepčali s toplo malico. Z novimi močmi in oddihu, so se kolesarji vrnili po svoji poti, pohodniki pa po isti poti nazaj. Po vrnitvi v dolino, pa smo bili spet povabljeni na vikend kotiče Ivota in Branke, ki sta nas vse lepo pogostila z domačim pecivom in pijačo. Bilo je lepo, saj smo se v teh hudih časih vsaj malo poveselili in pokramljali o doživetju dneva. Gostiteljema se iskreno zahvaljujemo za njuno povabilo in gostoljubnost. Z zadovoljstvom in prijetnimi občutki smo zaključili naš kolesarsko/pohodniški dan. Vsem hvala z željo, da ostanemo vsi zdravi, in da bo naslednje leto bolj veselo in uspešno pri izvedbi prireditev.

29.08.2020 – Pohod po hmeljski poti
Tega dne je ZKŠT Žalec organiziral pohod po hmeljski poti pri katerem je sodeloval tudi naš klub. Naše sodelovanje je bila redarska služba na kritičnih mestih. Sodelovalo je 8 članov. Svojo redarsko službo so vestno opravili in bili zato tudi pohvaljeni s strani organizatorja in udeležencev pohoda. Zaključek je bil pri fontani, kjer je bila topla malica, vsak udeleženec je prejel spominsko majico. Z naše strani smo sodelujoče člane-redarje pri klubu pogostili še s pivom. Bilo nam je v zadovoljstvo, da lahko opravimo odgovorno delo varovanja, hkrati pa izkoristimo priložnost tudi za  rekreacijo v naravi.

21.06.2020 – Kolesarjenje po Spodnji Savinjski dolini – 01
Prireditev je potekala po planu v organizciji TIC, ZKŠT ter sodelovanjem našega kluba. Naša naloga je bila postavitev in odstranitev opozorilnih tabel na sami trasi, priprava plana varovanja, organiziranje redarjev ter fizično varovanje na dan prireditve. Organizirano je bilo tudi zadnje spremljevalno vozilo s servisno službo. Udeležilo se je kar lepo število udeležencev, vendar nekoliko manj kot prejšnja leta. Vzrok temu je bil virus, sočasno več kolesarskih prireditev v bližnji okolici, malo pa je ponagajalo tudi slabo vreme. Udeleženci so srečno, brez »defektov« in poškodb, prišli na cilj. Na cilju je organizator za vsakega udeleženca pripravil toplo malico,  podelil spominske majice, potekalo pa je tudi žrebanje praktičnih nagrad. Udeleženci so bili veseli, da so se ukrepi omilili in se je lahko zgodil ta rekreativi dogodek, ki je ljudi popeljal na lepšo misel in prijetno vzdušje.

25.05.2020 - Kumrovec
Zaradi situacije korona virusa in ukrepa karantene, so bili kolesarski dogodki omejeni. Kljub temu, pa v mesecu maju, na dan mladosti 25., naši člani niso izpustili kolesarske ture v Kumrovec.
Pot je bila zaradi ukrepov nekoliko omejena in sicer samo do meje. Bilo je prijetno vzdušje, saj se je po dolgi karanteni bilo lepo popeljati malo daljšo turo in srečati s člani. Na povabilo g.Mirkota, so se člani ustavili na njegovi vikendici, kjer  jih je počastil in pogostil. Za gostoljubnost se mu iskreno zahvaljujemo.

Nekaj utrinkov pa si lahko ogledate pod galerijo.