Kolesarski klub Žalec

Dogodki maj - junij 2019

V mesecu maju in juniju se je odvilo kar nekaj kolesarskih dogodkov na katerih sodelujemo, organiziramo ali se udeležujemo člani Kolesarskega kluba Žalec, ti pa so:

18.05.2019 – Otroški poligon v sklopu Razpnimo jadra
Na soboto ob 10.uri smo v sklopu Razpnimo jadra pripravili dva otroška poligona in sicer kolesarski spretnostni poligon ter poligon z gokardi in poganjalčki. Oba poligona sta bila množično obiskana otrok vseh starostnih skupin. Bilo je zanimivo, poučno in zabavno. Otroci so uživali, mi pa smo bili veseli njihove števične udeležbe. Zadovoljni smo ob 13.uri zaključili s prireditvijo.

25.05.2019 - Kumrovec
Kot že tradicionalno se je tudi v letošnjem letu nekaj članov udeležilo kolesarskega podviga Žalec-Kumrovec-Žalec na dan spomina mladosti.

26.05.2019 – Na kolo
Na nedeljo se je odvijala kolesarska prireditev Na kolo, ki poteka iz več različnih tras, ena tudi iz Žalca do City centra v Celju. Naši člani kluba so na tej trasi izvajali varovanje na kritičnih točkah, prav tako  pa tudi kolesarili. Zaradi slabega vremena je bila udeležba nekoliko slabša, na cilj so prispeli srečno, kjer jim je organizator pripravil topel obrok in nagrade.

21.06.2019 – Dirka po Sloveniji, start Žalec
Na petek, 21.6. je potekala dirka po Sloveniji s startom v Žalcu. Ob tej priložnosti smo bili s strani žalskih organizatorjev TIC-a in ZKŠT-ja povabljeni k sodelovanju spremljevalnega programa pri sami dirki. Naši člani so s starodobnimi kolesi popestrili sam dogodek dirke, tako da so se zapeljali skozi mestno jedro pred pričetkom starta dirke in po zaključku, prav tako pa tudi navijali in pozdravili udeležence kolesarske dirke. Člani s starodobniki so »poželi« velik aplavz ter bili obkrožani z domačimi in tujimi fotografi, ki so spremljali dirko, prav tako pa so nas prikazali na različnih TV.

23.06.2019 – Kolesarjenje po Spodnji Savinjski dolini 01
Žal je ta dogodek zaradi močnih padavin odpadel in je prestavljen na mesec september