Kolesarski klub Žalec

Dogodki julij - september 2018

16.09.2018 – Družina kolesari
V letošnjem letu smo družinsko kolesarjenje organizirali še šestič. Potekalo je na nedeljo, 16.09.2018 ob 10. uri. Naredil se je krasen dan, zato smo prireditev lahko izvedli na določen termin in ni bilo težav, kot predhodno leto, ko smo morali iz septembra prireditev prestaviti na oktober. V letu 2018 je to družinsko kolesarjenje imelo dva pomena, saj je prireditev bila vključena v projekt Evropskega tedna mobilnosti, katerega podpira tudi Ministrstvo za okolje in prostor. Teden mobilnosti je potekal pod geslom »Združuj in učinkovito potuj« in naša prireditev je bila prva na vrsti, namenjena prav temu. Kolesarjenja se je udeležilo kar lepo število družin z otroci, a želeli bi si še več, da bi res dokazali, da smo in znamo biti mobilni na ekološki način. Prireditev je potekala po planu, na cilj so udeleženci prispeli srečno. Med samo potjo so imeli okrepčilno postajo, prav tako na cilju. Sledilo je žrebanje praktičnih nagrad vsaki družini, podelitev spominskih obeskov in žrebanje glavne nagrade otroškega kolesa med otroci. Letos je bila izžrebanka deklica Neli iz Vrbja. Kolo je prispevala trgovina Bike Shop Šempeter. Bilo je prijetno, družabno vzdušje, s strani udeleženacev pa smo bili deležni tudi pohvale za organizacijo. Vsem, ki so prispevali za nagrade v denarni ali materialni obliki se iskreno zahvaljujemo, prav tako vsem sodelujočim službam, redarjem, organizatorjem in udeležencem.
Vse dogodke si poglejte pod galerijo.

06.09.2018 – Povorka ob 150 letnici II.Slovenskega tabora Žalec
V letu 2018 je Občina Žalec praznovala 150 let II.Slovenskega tabora Žalec. Zato so ob tej priliki pripravili veliko praznovanje in slavje, ki se je odvijalo na četrtek, 6.9.2018 ob 18. uri. K praznovanju tega dogodka je v program bila vključena slavnostna povorka, zato so k sodelovanju povabili vsa društva. Naš Kolesarski klub se je odločil za sodelovanje v omenjeni povorki, ki se je odvijala od Kulturnega doma Žalec, skozi mesto, do prireditvenega prostora na koncu mesta. Število sodelujočih članov raznih društev je bilo s strani organizatorja omejeno, zato se je s strani našega kluba udeležilo 12 članov, 4-je v kpl. kolesarski klubski opremi ter 8 članov s starodobnimi kolesi in primerno opremo. V povorki so predstavili naše društvo in delo. Bilo je veličastno. Po programu je vsak sodelujoči prejel malico s strani organizatorja.
Za sodelovanje na tej prireditvi smo prejeli pisno zahvalo s strani vodje območne izpostave JSKD in župana občine Žalec.

04.08.2018  - Avstrija
Kolesarjenje, imenovano Jodl tour, je potekalo po že znani trasi, del poti pelje tudi po Avstriji. Hrana in pijača je bila v lastni režiji – iz nahrbtnika. Letos se je pridružilo nekoliko več članov, med njimi mlajši član, ki je dokazal, da ima dobro formo. Vzdušje skupine na kolesarskem izletu je bilo zelo prijetno in doživeto, imeli so se lepo. Nazaj na cilj v Žalec so srečno prispeli v poznih popoldanskih urah. Nekoliko utrujeni, a dobre volje, so zaključili lep  kolesarski dan, ki so ga skupaj preživeli tudi v duhu rekreacije.

07.07.2018  - Kolesarjenje v Logarsko dolino
Kot že tradicionalno smo tudi v letošnjem letu organizirali kolesarjenje v Logarsko dolino. Reči moramo, da nam je za to prireditev vreme skoraj vedno naklonjeno, saj je tudi letos bilo sončno, a ne prevroče. Zbralo se je lepo število preko 50 kolesarjev. Prva skupina, tokrat močnejša iz Žalca, druga skupina se nam je pridružila na Polzeli. Kolesarjenje je potekalo po ustaljenem programu z dvema okrepčilnima postojankama (Prodnik, Igla). Na ciljni postojanki v Logarski na Razpotju smo se okrepčali s toplim obrokom in malo odpočili. Vsak udeleženec je  prejel spominsko majico, sledilo je skupinsko fotografiranje, nato pa priprave za ponovno sukanje pedal. Okrepljeni, z novimi močmi, smo se podali na povratno pot do Žalca. Kot ponavadi smo tudi pri povratku imeli eno okrepčilno postajo blizu Nazarja. Z malo oddiha in pogašeno žejo, so se nekateri na tej točki že poslovili, drugi pa nadaljevali do Žalca na ciljno točko. Bilo je lepo in prijetno vzdušje, pomembno pa je, da smo srečno prispeli na cilj. Udeleženci so bili zadovoljni in  tudi pohvalili organizacijo.
Vsem udeležencem in pripravljalnemu odboru iskrena hvala, pa na snidenje spet naslednje leto.