Kolesarski klub Žalec

Vzpon na Dobrovlje

V soboto, 14.06.2014 smo kolesarsko in pohodniško, v manjšem obsegu, obeležili spomin na nekdanjo organizirano prireditev "Vzpon na Dobrovlje". Od prvega organiziranega vzpona leta 1994 je minilo 20 let, hkrati pa tudi že 10 let od kar je bil leta 2004 organiziran zadnjič. Kljub vremenski nestabilnosti so se kolesarji na pot podali iz Žalca, ostali pa peš izpod vznožja Dobrovelj. Na vrhu smo imeli nekdanji standardni obrok, gobovo juho z dodatkom ajdovih žgancev, katere je pripravila naša članica Vesna. Glede na dve obeležji pa smo poskrbeli tudi za sladico, pripravljeno prav tako izpod rok Vesne.

Polni vtisov in doživetij na ta vzpon, so se pohodniki odpravili nazaj v dolino, kolesarji pa so povratek nadaljevali čez Čreto, Vransko do Žalca. Imeli smo se lepo, tudi vreme se je izkazalo in postreglo s soncem in upamo, da to še kdaj ponovimo. Žal je lahko tistim, ki se na vabilo niso odzvali, žal pa je bilo nekaj tudi takšnih, ki zaradi obveznosti niso mogli priti. Naj se ob tej priložnosti zahvalim vsem, ki so sodelovali pri tem, prav tako udeležencem.

Ob tej priložnosti pa se zahvaljujemo tudi vsem, ki so aktivno nekdaj sodelovali pri organizaciji Vzpona na Dobrovlje, še posebej Viliju J., ki nam je po nekaj prireditvah, s kolegom, omogočil računalniško obdelavo podatkov in prenosni računalnik, da je obdelava stekla hitreje, saj smo pred tem vodili vse ročno. Hvala vsem in srečno naslednjič!